header (20K)
home     rondvaarten     reserveren     contact

De wandelingen

Hofjes en meer
hof van nederland
Een echte binnenstadwandeling. U komt langs een aantal wonderschone Dordtse hofjes: Regentenhof, Lenghenhof, Arend Maartenszhof, zelfs het architectonische monstrum winkelcentrum Drievriendenhof en natuurlijk Het Hof. U loopt een stukje langs de Voorstraatshaven en komt langs Ary Scheffer. Een 'intieme' wandeling in de echte binnenstad van Dordt.
mannetje-wandelen-dordrecht-hofjes90 min

Havens en zo
leuvehaven ddcornelis
De havenwandeling voert u langs Wijnstraat, Groothoofd, Grote Kerk en stadhuis. En natuurlijk langs Voorstraatshaven, Nieuwe Haven, Wolwevershaven en Maartensgat. Met architectonische hoogtepunten maar ook smalle steegjes.
mannetje-wandelen-dordrecht-havenroute1,5 - 2 uur

De Dordtroute
stadhuis dordrecht
De langste wandeling (een combinatie van de Hofroute en van de Havenroute), maar dan ziet u ook bijna de hele binnenstad plus het havengebied. Een paar wonderschone hofjes, alle binnenstadhavens, de bruine vloot, langs vijf(!) musea, Grote Kerk, stadhuis, Ary Scheffer, gebroeders De Witt, ze komen allemaal aan bod.Na deze wandeling mag u zeggen dat u Dordrecht kent. Combneer deze wandeling met ergens een drankje of een lunch.
mannetje-wandelen-dordrecht-dordtroute2,5 - 3 uur (zonder tussenstop)

Waterwandeling
watersnood dordrecht
(vaak ook individueel te boeken. Zie de data)
Deze waterwandeling is speciaal bedoeld voor iedereen die wat meer wil weten over water en Dordrecht. De stad en water horen bij elkaar als Ot bij Sien of, om in Dordtse sferen te blijven, als Johan bij Cornelis.
De stad stond vaak onder water en dat gebeurt nog steeds. Maar het water zorgde er ook voor dat Dordrcht de machtigste stad van Holland werd. Een unieke wandeling. EWater in de ruimste zin des woords.
mannetje-wandelen-dordrecht-waterwandeling2 uur

Van Gogh en Dordrecht
vincentvangogh
Van Gogh woonde een paar maanden in Dordrecht. De stad maakte in die korte tijd een grote indruk op hem en hij schreef vol liefde over de stad aan zijn broer Theo. Er is in Dordrecht niet zo heel veel bewaard gebleven wat aan Van Gogh herinnert. Toch is er een leuke wandeling te maken met anekdotes, plekken waar Van Gogh over schreef, adressen van vrienden en meer. Voor de liefhebbers van Vincent van Gogh.
Maximaal 10 personen. De wandeling is speciaal bedoeld voor mensen die wat meer willen weten over een ombeende kant van Vincent van Gogh. De stad zelf is wat meer op de achtergrond, her draait om Van Gogh, zijn vrienden en familie. En zijn plannen voor zijn toekomst.
mannetje-wandelen-dordrecht-hofjes90 min.

Wandelen en varen
voorstraatshaven
Niets mooiers dan wandelen en varen. Wie Dordrecht vanaf het water niet heeft gezien, heeft eigenlijk de stad niet gezien. Wij wandelen eerst de de wandeling Hofjes en meer. Neem daarna ergens in de vele horecazaakjes een drankje (lunch?). Na een uurtje stapt u aan boord van de DD Cornelis, een zalmdrijver. Dat is een authentiek vissersbootje dat werd gebruikt voor de vangst op zalm en steur op de rivieren rond Dordrecht. Voorstraatshaven, rivieren havens, Oude Maas. Dordrecht is een echte waterstad. Het drukste rivierenknooppunt van Europa, Oud Maas, Beneden Merwede, Noord en natuurlijk de havens.
mannetje-wandelen-dordrecht-varen en wandelen90 min + 90 min

In voorbereiding


Dordrecht filmstad
Dordrecht is de filmlocatiestad van Nederland. Loop langs de locaties en zie de fragmenten waarin Dordrecht een rol speelt. Met foto's, film- en audiofragmenten.

alziendoog-bobefatiuskerk-dordrecht-960 (66K)

home     rondvaarten     reserveren     contact

[ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]