header (20K)
home     alle wandelingen     varen en wandelen     rondvaarten     reserveren     contact

Waterwandeling


Deze waterwandeling is speciaal bedoeld voor iedereen die wat meer wil weten over water en Dordrecht. De stad en water horen bij elkaar als Ot bij Sien of om in Dordtse sferen te blijven als Johan bij Cornelis.
Dordrecht heeft een haat-liefde verhouding met water. De stad stond vaak onder water en dat gebeurt nog steeds. Maar Dordrecht was over water goed bereikbaar en was daardoor ooit de machtigste stad van Holland, dankzij dat water. In water kan ook plezier worden gemaakt en het kan ook gedronken worden. Dat komt allemaal aan bod in deze verrassende wandeling. En de gids zal ook af en toe wel eens wat vertellen over de monumenten in de stad, de geschiedenis en de adembenemende uitzichten, maar het water blijft de hoofdzaak. Een unieke, verrassende wandeling door Dordrecht.
Tekst gaat onder afbeelding verder
appelsteiger-dordrecht-960 (74K)Waar
We starten bij Drijf Binnen, met een kop koffie of thee en een Dordts koekje. Daar geeft de gids al wat uitleg over Dordrecht en het water. Met op het beeldscherm foto’s en video. Daarna start de echte wandeling van ca 2 uur door het havenkwartier van de stad, langs de oevers van de Oude Maas en de mooie, historische havens. De Dordtse hofjes slaan we over, we lopen in de buurt van het water.
Tip: stop ergens halverwege voor een drankje of lunch in een van de vele Dordtse horecazaken, natuurlijk soms met uitzicht op het water. Geef dat van te voren aan, zodat wij er rekening mee kunnen houden of het zelfs voor u kunnen regelen. De drankjes of lunch daar zijn niet bij de prijs inbegrepen (zelf ter plekke afrekenen).

Wat
Deze wandeling is een prive-arrangement. U loopt met uw eigen groep.
Maximaal ca. 12-15 personen.
De wandeling zelf is ca. 2 uur.
Start bij Drijf Binnen met foto’s, video en uitleg + ca. 30 minuten.

Trefwoorden
Watersnood, nap, zandzakken voor deur, peilschalen, gevelstenen, borden, meerpalen, bruggen, hoge nood.

Prijs
Prijs wandeling: €115 (maximaal 10-12 personen)
Toeslag start met uitleg, video en foto’s, incl. koffie/thee en een Dordts koekje: + €7 p/p

Reserveren en info
Kijk ook even in de beschikbaarheid.home     alle wandelingen     varen en wandelen     rondvaarten     reserveren     contact

[ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]