header (20K)
wandelen met gids     varen door Dordrecht     wie     contact

Download stadswandelingen Dordrecht

Wandelen met stadsgids/schipper Jaap Bouman is natuurijk het leukste, maar er zijn ook een paar wandelingen 'op papier' samengesteld.
Deze wandelingen zijn niet verkrijgbaar bij de VVV.

Wij plaatsen al een paar jaar de stadswandelingen op het internet. Gewoon gratis te downloaden. En dan vragen we vriendelijk om een bedragje over te maken op onze rekening. Hoeft niet veel te zijn. Misschien is 1,50 wel een redelijk bedrag, zodat we deze service kunnen voortzetten.

Nu geven wij u te raden hoe vaak er de afgelopen twee jaar een bedrag is overgemaakt? Ter informatie: dagelijks zien we mensen langslopen met de geprinte wandelingen in de hand. Kennelijk kunnen de mensen de wandelingen dus goed vinden.
Het antwoord: er is in bijna drie jaar tijd twee keer een bedragje overgemaakt. Toch wel treurig.

Daarom hebben we een iets ander systeem van verspreiden. Wanneer u uw e-mailadres heeft ingevuld, krijgt u per kerende mail de adressen van de webpagina's waar de wandelingen zijn te downloaden. Met natuurlijk het verzoek een bedrag(je) over te maken op onze rekening. Hoeft echt niet veel te zijn, maar het geeft ons de mogelijkheid de wandelingen ook voor anderen beschikbaar te houden.

Wij wensen u veel wandelplezier in het mooie Dordrecht!


info en contactformulier na de afbeelding
appelsteiger-dordrecht-960 (74K)

De 4 wandelroutes

Hofroute (1,75 km - ca 60 minuten)
De eerste route is een echte binnenstadwandeling. U komt langs een aantal Dordtse hofjes (Regentenhof, Lenghenhof, Arend Maartenszhof, zelfs winkelcentrum Drievriendenhof en natuurlijk Het Hof. Bovendien ziet u de Kloostertuin, kunt u een bezoek brengen aan het Dordrechts Museum, loopt langs de Voorstraatshaven en komt langs Ary Scheffer.

Havenroute (3,5 km - ca 2,5 uur).
De tweede, langere, stadswandeling voert u langs Wijnstraat, Groothoofd, de havens en de Grote Kerk. Museum van Gijn is in de route opgenomen evenals het stadhuis.

Dordtroute (4,5 km - ca 4 uur)
De langste wandeling (een combinatie van de Hofroute en van de Havenroute), maar dan ziet u ook bijna de hele binnenstad plus het havengebied. Na deze wandeling mag u zeggen dat u Dordrecht kent. hofjes, havens, musea, Grote Kerk, stadhuis, Ary Scheffer, gebroeders De Witt, ze komen allemaal aan bod.

Waterbusroute (4 km - ca 2,5 uur)
Een bijzondere route met de aanlegplaats van de Waterbus aan de Merwekade als start- en eindpunt. De wandeling voert u langs Wijnstraat, Groothoofd, de havens en de Grote Kerk. Museum van Gijn is in de route opgenomen evenals het stadhuis.


In de routes is een aantal rustpunten opgenomen, waar u een kop koffie of iets sterkers kunt gebruiken en waar u kunt lunchen en/of dineren.


Wilt u de wandelroutes downloaden? Vul onderstaand formulier in. U krijgt dan automatisch een e-mail terug waarin alle gegevens staan, inclusief een bankrekeningnummer.
Velden met * zijn verplicht


* Achternaam
* Voornaam
* Plaats
* E-mail
Opmerking
De wandelingen werden samengesteld door Jaap Bouman.
Ze zijn NIET GRATIS, maar in de geest van de begintijd van het internet kunt u zelf bepalen wat de wandelingen u waard zijn.

Maak een bedrag(je) over naar onze bankrekening zoudat we de wandelingen bij te tijd kunnen houden en nieuwe kunnen maken.
* Een bedragje voor de wandelingen? *

Ter voorkoming van spam: vul hieronder het woord DORDT inU krijgt binnen een paar minuten automatisch een e-mail toegestuurd waarin de gegevens staan over de wandelingen. LET OP! Mocht u geen e-mail ontvangen, kijk dan eens in de spambox (ongewenste mail) van uw e-mailprogramma. Soms belandt de mail daar. Vooral Hotmail is daar berucht om.


wandelen met gids     varen door Dordrecht     wie     contact

[ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]