header (20K)
home     wandelen met gids     rondvaarten door Dordrecht     varen en wandelen     wie     contact

Binnenkort: tabletwandelingen

Leen van ons een tablet en loop met die tablet door de stad. De route en de tekst staan op het scherm. Zelfs foto's en filmpjes zijn te zien, soms met geluid. Dat is de ultieme manier om op eigen gelegenheid en in eigen tempo stad te leren kennen. En niet op een klein mobielschermpje maar goed leesbaar (voorleesbaar!) en bekijkbaar op het scherm van een tablet van ons. Mooier en informatiever kan een wandeling door Dordrecht haast niet zijn. Pak tijdens de wandeling een terrasje, bezoek het museum dat u wenst of geniet lekker lang aan de rivieren bij het Groothoofd. En geniet van de stad. De tekst staat goed leesbaar op het scherm. Zelfs alleen de route lopen en alleen af en toe wat tekst lezen is mogelijk.

De tabletwandelingen starten in de Blindeliedengasthuissteeg 18, bij de collega's van DRIJFDordrecht. Daar pikt u de tablet op. De bediening is uiterst simpel. U kunt een dagdeel wandelen (ca. 4 uur) of langer.

Wandeling met 1 tablet of iPad €65,--.
Wilt u met meer dan 4 a 5 personen wandelen dan is een extra tablet aan te bevelen (+ €20,--).

Binnenkort

Haven en hofjes
De wandeling waarin u de hele historische binnenstad ziet. Met het Groothoofd en Grote Kerk. Een paar wonderschone hofjes en de mooie Dordtse Gevels. De imposante Wijnstraat, het smalle 'Zakkertje'. U komt langs vijf musea. Dit is Dordrecht leren kennen.

Waterwandeling
Dordrecht is een waterstad, met grote rivieren en havens. Met alle watergenoegens maar ook met overstromingen en ellende. Zie hoe hoog het water kwam. Bekijk de maatregelen tegen overstromingen. De handel over water. Alles over water en dat in de ruimste, echt in de allerruimste zin van het woord. Met foto's van overstromingen, peilschalen, borden, films

In voorbereiding:

Van Gogh-wandeling
Vincent van Gogh woonde slechts drie maanden in de Dordrecht, maar hij hield van de stad. Aan broer Theo schreef hij vaak liefdevol over Dordrecht. Hij maakte er vrienden en vroeg er advies aan dominees. En in Dordrecht worstelde hij met zijn geloof. De wandeling gaat langs de huizen van zijn Dordtse vrienden, langs de dominees waar hij raad vroeg en langs de plekken die hij beschreef aan Theo.
Lees de fragmenten uit zijn brieven en zelfs over zijn zussen die vaak naar Dordrecht kwamen en er woonden.

Dordrecht filmstad
Dordrecht is de filmlocatiestad van Nederland. Loop langs de locaties en zie de fragmenten waarin Dordrecht een rol speelt. Met foto's, film- en audiofragmenten.

Vraag informatie.
Velden met * zijn verplicht
* Achternaam
* Voornaam
* Mevr/dhr
* Plaats
* E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht

Ter voorkoming van spam: vul hieronder het woord WANDEL
in.


alziendoog-bobefatiuskerk-dordrecht-960 (66K)

home     wandelen met gids     rondvaarten door Dordrecht     varen en wandelen     wie     contact

[ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]